Conducerea bisericească în scrierile Noului Testament - Ciprian-Flavius Terinte

Casa Cărții
-20%
26,00 RON   20,80 RON
Momentan indisponibil

Durata de livrare: 2 - 3 zile lucrătoare

Cod Produs:BH0597 Ai nevoie de ajutor? 0735371976
Adauga la Wishlist Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)

Cum ar trebui alese forurile conducătoare ale bisericilor de azi astfel încât să fim în acord cu învățătura Noului Testament? Este „comitetul” un for de conducere ce se conformează standardelor biblice? Cum arăta conducerea în Biserica primului secol? Au stabilit apostolii un model care să rămână neschimbat în orice epocă și în orice cultură? Pot îndeplini femeile vreun rol în conducerea bisericii locale? Cine erau episcopii, prezbiterii și diaconii?

Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care veți găsi un răspuns în cartea lui Ciprian-Flavius Terinte. Conducerea bisericească în scrierile Noului Testament reprezintă un studiu remarcabil și în același timp tulburător. Remarcabil, datorită analizei competente și detaliate, după toate exigențele exegetice ale domeniului, păstrând totodată un limbaj accesibil.

Tulburător, deoarece concluziile la care ajunge Ciprian-Flavius Terinte ridică întrebări dificile, dar fără îndoială necesare. Acestea pot conduce la o reevaluare a modelelor de conducere bisericească actuale – un proces ale cărui consecințe, sperăm, se vor dovedi benefice și înnoitoare, în special în contextul unei creștinătăți, în România, încă tributare tiparelor de gândire seculare moștenite. - Conf. univ. dr. Marcel V. Măcelaru,  Institutul Teologic Penticostal, București

Lucrarea lui Ciprian-Flavius Terinte constituie cea mai amplă și judicioasă analiză întreprinsă de către un teolog român pe marginea pasajelor din Noul Testament în care sunt menționate funcții de conducere bisericești. Autorul face uz de o gamă vastă de surse primare și secundare pentru a reconstitui contextul socio-cultural în care au apărut și evoluat oficiile conducătoare din primele biserici creștine, nu doar în orașele evanghelizate de apostolul Pavel, ci și în comunitățile formate din destinatarii celorlalte scrieri din canonul nou-testamentar.

Piesele de puzzle din mozaicul complex al ierarhiilor creștine timpurii sunt analizate metodic și apoi integrate într-un tablou coerent care ne ajută să conștientizăm (și poate chiar să încercăm să micșorăm) distanța dintre conducerea slujitoare descrisă în Noul Testament și conducerea din vremea noastră. - Lect. dr. Emanuel Conțac,  Institutul Teologic Penticostal, București

Categorie: carti teologie aplicata

Autor: Ciprian Flavius Terinte

Editura: Casa Cărții

An apariție: 2016

Număr pagini: 206

Format: 15 x 23

Scrie un review


Suport clienti L - V: 09.00 - 16.00

0735371976 contact@book-house.ro
close

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.