Despre minuni. Cele patru iubiri. Problema durerii – C.S. Lewis

Humanitas
-20%
44,00 RON   35,20 RON

De ce trebuie să citești această carte?

  • Vei descoperi o perspectivă complet nouă despre minuni.
  • Vei învăța o perspectivă corectă despre problema durerii.
  • Vei înțelege diferențele aferente diferitelor tipuri de iubiri.
Momentan indisponibil

Durata de livrare: Maxim 5 zile lucrătoare

Cod Produs:BH061 Ai nevoie de ajutor? 0735371976
Adauga la Wishlist Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)

Cea mai bună colecție de scrieri C.S. Lewis


Despre minuni pleacă de la ideea că miracolul creștin fundamental este întruparea, toate celelalte pregătindu-l sau decurgând din el. Ca atare, creștinii ar trebui nu numai să accepte minunile, ci să le privească drept dovezi de implicare directă a Domnului în creație.


Cartea este concepută ca un demers preliminat la cercetarea istorică. Lewis menționează: „Nu sunt istoric profesionist și ca atare nu voi examina mărturiile istorice în favoarea minunilor creștine. Efortul meu urmărește să-i pună pe cititori în situația de a o face.


Nu este de niciun folos să recurgem la texte înainte de a ne face o idee despre posibilitatea sau probabilitatea miraculosului. Cei care admit că nu pot avea loc minuni își pierd pur și simplu timpul recurgând la texte: Știm dinainte ce rezultate vor găsi, de vreme ce au început prin a socoti rezolvată tocmai chestiunea litigioasă.”


Despre minuni. Cele patru iubiri. Problema durerii-C.S. Lewis


Cele patru iubiri sunt: AfecțiuneaPrieteniaErosul și Mila, fiecare cu trăsături distincte, în ciuda zonelor de suprapunere. Autorul arată cât de înșelătoare pot fi primele trei, iubirile „naturale”, primejdioase atâta vreme cât cea de-a patra, iubirea „divină”, nu le înglobează.


Plecând de la afirmația „Dumnezeu este iubire” scrisă de Sf. Ioan, Lewis menționează: „La primele încercări de a scrie cartea aceasta, am crezut că maxima lui [sf. Ioan] mi-ar putea oferi un drum de acces fără nici o poticnire către întregul subiect. Am crezut că sunt în stare să afirm că iubirile omenești merită să fie numite iubiri în măsura în care seamănă cu acea Iubire care este Dumnezeu.”


Problema durerii își propune să dea o soluție dilemei creștine: dacă Dumnezeu este bun și atotputernic, cum de îngăduie ca făpturile pe care le-a creat să sufere durerea? Ni se atrage atenția de la bun început că nici o soluție intelectuală a problemei durerii nu poate înlocui curajul, compasiunea omenească și mai ales dragostea de Dumnezeu.

Editura: Humanitas

An apariție: 2012

Autor: C.S. Lewis

Număr pagini: 488

Format: 13 x 20

Categorie: CĂRȚI,Eseistică,Religie & Spiritualitate

Isbn: 978-973-50-3602-7

Scrie un review


Suport clienti L - V: 09.00 - 16.00

0735371976 contact@book-house.ro
close

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.