Misterul cinei de pe urmă – Brant Pitre

Humanitas
-20%
29,00 RON   23,20 RON

De ce trebuie să citești această carte?

  • Vei descoperi adevărata semnificație a Euharistiei.
  • Vei învăța care este legătura dintre creștinism și iudaism.
Momentan indisponibil

Durata de livrare: Maxim 5 zile lucrătoare

Cod Produs:BH0113 Ai nevoie de ajutor? 0735371976
Adauga la Wishlist Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)

Carte despre Isus și rădăcinile iudaice ale Euharistiei


În ultimii ani, creștinii de pretutindeni redescoperă originile iudaice al credinței lor. Iar între riturile creștine, Paștele, sărbătoarea Învierii Domnului, are cele mai puternice legături cu religia vechilor evrei.


În prezenta lucrare, Misterul cinei de pe urmă – carte Brant Pitre, autorul își propune să elucideze această legătură răspunzând unor întrebări precum: Cum arăta sărbătoarea Paștelui în vremea lui Isus? Ce așteptau evreii de la Mesia? Ce a urmărit Isus prin instituirea Euharistiei? și mai presus de toate, ce a vrut să spună Isus prin cuvintele „Acesta este trupul Meu … Acesta este sângele Meu” și prin misterul frângerii pâinii?


Subtil cunoscător al Bibliei și al interpretărilor tradiționale, evreiești și creștine, ale Sfintelor Scripturi, autorul aruncă o nouă lumină asupra cinei de pe urmă. El analizează vorbele și gesturile lui Cristos în cadrul iudaismului din secolul I și sublinează forța revoluționară a credinței pe care a inaugurat-o.


Misterul cinei de pe urmă – carte Brant Pitre


„Aflați la două mii de ani distanță, ni se pare firesc să considerăm răstignirea lui Isus o jertfă. Creștinii sunt moștenitorii unei tradiții îndelungate care vorbește, se roagă și gândește în acest fel. Însă evreii din secolul I care au fost martorii acestui eveniment, nu vedeau și n-ar fi putut să vadă răstignirea ca pe o jertfă. Nu avea nici una din caracteristicile unei jertfe din lumea antică. Pe Calvar nu era nici altar, nici preot oficial învestit.


Prima Euharistie relatată în Evanghelii a transformat moartea lui Isus dintr-o execuție în jertfă. La Cina cea de taină, El și-a dat trupul să-i fie frânt și sângele să-i fie vărsat, ca pe un altar.

Acestă frumoasă carte a dr. Brant Pitre ne dă tot ce ne trebuie ca să putem aprecia ceea ce a fost, ca să putem vedea, tot mai limpede, ceea ce „este și va fi în vecii vecilor.” Scott Hahn

Categorie: CĂRȚI,Religie & Spiritualitate

Autor: Brant Pitre

Editura: Humanitas

An apariție: 2016

Număr pagini: 240

Format: 13 x 20

Isbn: 978-973-50-5200-3

Scrie un review


Suport clienti L - V: 09.00 - 16.00

0735371976 contact@book-house.ro
close

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.