Teologia Reformatorilor Timothy George

Casa Cărții
-20%
55,00 RON   44,00 RON

De ce trebuie să citești această carte?
Vei descoperi modul în care Dumnezeu s-a folosit de oameni pentru a reforma întreaga lume.

Momentan indisponibil

Durata de livrare: 2 - 3 zile lucrătoare

Cod Produs:BH0445 Ai nevoie de ajutor? 0735371976
Adauga la Wishlist Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)

Carte despre teologia Reformei Protestante


În cartea Teologia reformatorilor Timothy George reușește să articuleze percepţia pe care o aveau despre propria teologie cei cinci stâlpi ai Reformei: Martin Luther, Ulrich Zwingli, Jean Calvin, Menno Simons şi William Tyndale. Autorul reface contextul activităţii lor, surprinzând climatul spiritual al epocii. Apoi conturează portretul fiecărui reformator în parte şi al teologiei sale, cu accent pe aspectele care au contribuit la efortul comun de reformare.

Timothy George detaliază preţioasele contribuţii pe care aceşti bărbaţi le-au avut pe teme care, din punct de vedere istoric, reprezintă piloni de bază ai credinţei creştine: Biblia, persoana lui Isus Cristos, mântuirea, Biserica şi lucrurile de pe urmă. Miza nu e doar de a documenta teologia acestor reformatori, ci şi de a ajuta Biserica din zilele noastre să înţeleagă mai limpede şi mai riguros datoria pe care o au în prezent cei care sunt credincioşii singurului Dumnezeu adevărat


Teologia reformatorilor - carte scrisă de Timothy George

 

"Până de curând, aproape toate interpretările date Reformei erau dependente de confesiunea sau angajamentele ideologice ale celor care le formulau. Partizanii romano-catolici, în frunte cu Johannes Cochlaeus, în secolul XVI, și continuând cu Heinrich Denifle sau Hartmann Grisar, în secolul XX, n-au putut fi clintiți din convingerea fermă că Reforma a fost – într-o formulare destul de edulcorată – o eroare. Care au fost cauzele ce au generat-o?

Luther, un călugăr țicnit mânat de narcisism și patimi sexuale; principii germani lacomi, autocrați ce-și vedeau numai propriile interese; predicatorii protestanți, preoți caterisiți, gata să-și vândă sufletele de afemeiați ce erau. Dar urmările? La fel de evidente: sfâșierea cămășii fără cusătură a civilizației medievale, divorțul dintre credință și rațiune, natură și har (în chip desăvârșit unite de către Toma din Aquino) și dezlănțuirea forțelor absolutismului, naționalismului și secularismului.

Polemiștii protestanți, pe de altă parte, au răspuns cu aceeași măsură acestor caricaturi creionate de catolici. În 1564, capelanul regal protestant Ieronim Rauscher a publicat un tratat intitulat O sută de minciuni papale, selectate, mari, nerușinate, umflate, ghiftuite și împuțite. Liderii mișcării protestante
– Luther, Zwingli și Calvin – erau înfățișați ca niște eroi ai credinței. Cuvintele și faptele lor căpătau o semnificație universală în desfășurarea istoriei mântuirii.

În tradiția protestantismului liberal, reformatorii au fost adesea elogiați nu atât pentru, ci mai ales în pofida doctrinelor lor reformatoare. Pentru Hegel, dar mai cu seamă pentru Luther, Reforma a constituit un moment crucial în istoria gândirii, deoarece a fost cadrul în care conceptul de libertate umană a ieșit în prim-plan. Astfel că el a redus toată teologia Reformei la dictonul: „Omul este destinat prin sine însuși să fie liber”.

Din această perspectivă, Reforma n-a fost altceva decât prima etapă a Iluminismului, iar Luther și Calvin, precursorii lui Rousseau și Voltaire!" - Extras din Introducere

Categorie: CĂRȚI,Carti teologice,Carti de spiritualitate / Religie

Autor: Timothy George

Editura: Casa Cărții

An apariție: 2017

Număr pagini: 420

Format: 15 x 23

Isbn: 978-606-732-085-5

Scrie un review


Suport clienti L - V: 09.00 - 16.00

0735371976 contact@book-house.ro
close

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.